Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله محمد یزدی روز یکشنبه در آئین تودیع و معارفه رئیسان پیشین و جدید دادگستری قم در مرکز آموزش قوه قضائیه این استان، با اشاره به آیه ای از قرآن افزود:  امانت هیچ حد معینی ندارد و به مادیات محدود نیست بلکه مسئول نیز به دلیل اینکه عهده دار منصب و مسئولیتی است، باید امانت دار باشد.

وی  با بیان اینکه از نظر شرعی قاضی باید مجتهد جامع الشرایط باشد گفت: حتی کسانی که در مساله ولایت فقیه اختلاف دارند، بر قضاوت فقیه بین مسلمانان هیچ اختلاف نظری وجود ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم،با اشاره به اینکه  امانت داری مسئولان به بزرگی و کوچکی مسئولیت ارتباط ندارد ، اظهار داشت: مسئولیت امانتی است به عهده مسئولان به همین دلیل باید در نصب افراد به عنوان مسئول باید اهلیت آنها مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: اختیارات مسئول نیز از جمله امانت هایی است که باید هر مسئول در حوزه کار خود بر اساس قوانین مصوب و معین از این اختیارات در راستای خدمت به مردم و تفویض این اختیارات به افراد صاحب صلاحیت واگذار کند.

آیت الله یزدی، با بیان اینکه قرآن همه را به ادای امانت امر کرده است، افزود: امانت تنها به مسائل مادی نیست بلکه برخی موضوعات از جمله برخی حرف ها نیز ممکن است به امانت به فردی سپرده شود که باید از این صحبت نیز امانت داری شود.

وی گفت:‌ در انتخاب و انتصاب رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس، ریاست جمهوری و یا هر سمتی دیگر باید اهلیت آن فرد مورد توجه قرار گیرد تا افرادی انتخاب و یا منصوب شوند که دارای اهلیت آن سمت باشند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، افزود: تشخیص اهلیت در برخی موارد به شورای نگهبان واگذار شده است که وقتی چند فقیه نسبت به صلاحیت و اهلیت افراد اظهار نظر می کنند، این نظر می تواند قابل قبول و قابل اتکا باشد.

آیت الله یزدی تاکید کرد: باید مسئولان در انتصاب افراد به مسئولیت ها، در محدودیت اختیارات خود عمل کرده و این اختیارات را به عنوان امانتی مهم به اهل آن واگذار نمایند.

وی با بیان اینکه هر کس که دو حدیث، روایت و یا فلسفه داشت نمی توان آن را اهل علم و فلسفه دانست، ادامه داد: منصب و اختیارات امانت در دست مسئولان هستند که باید همه نسبت به این امور توجه کنند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه ممکن است از من سئوال شود که چرا برخی مسئولیت ها به افرادی سپرده شده است که اهلیت آن را نداشته است، اظهار داشت:  پاسخ ما این است که ما هم انسان هستیم ممکن است در تشخیص اهلیت افراد نیز دچار اشتباه شویم ولی آنچه اهمیت دارد احراز اهلیت افراد در هنگام انتصاب و تایید صلاحیت آنان است.

وی با تاکید بر اینکه هیچ مسئولیتی همیشگی نیست گفت: خوشا به حال قضاتی که عمر خود را در دستگاه قضایی برای رضای خدا و تثبیت نظام از همه چیز گذشتند و به وظیفه شرعی خود عمل کردند.

وی تاکید کرد: آقایی که امانت در اختیار تو است در پیشگاه الهی مسئول هستید و واجب است که این امانت را به اهل آن بدهید و اگر در انتخاب افراد ملاحظات حزبی و جناحی بر صلاحیت افراد مقدم داشتید، مطمئن باشید که روزی در پیشگاه عدل الهی باید پاسخگو باشید.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ادامه داد: صدور احکام که ناشی از اختیارات مسئولان است، باید در راستای عدل الهی و جلب رضایت الهی به کار گرفته شود.

آیت الله یزدی افرود: مسئولان حق بالاتر رفتن از حدود اختیارات خود را ندارند و باید بر اساس محدودیت اختیارات خود و بر اساس عدالت عمل کنند.

وی گفت: این عادلانه نیست که تا فردی که دیروز نمی توانست سوار پژو شود امروز سوار ماشین چند صد میلیونی می شود، این عادلانه نیست که کس پس از مسئولیت صاحب خانه آن چنانی می شود و این در حالی است که پیش از مسئولیت دارای چنین توانی نبود.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، افزود: در برخی شرایط خاص که نظر فقهای شورای نگهبان در برابر نظر رهبر معظم انقلاب قرار گرفته، اگر نظری داشتیم که خلاف نظر ایشان بود، فقهای شورای نگهبان در این امور احتیاط می کنند و شکستن مرز حاکمیت را به مصلحت نمی داند و در این امور سکوت می کنند تا روند قانونی آن پیش رود.

آیت الله یزدی با تقدیر از تلاش های رئیس کل سابق دادگستری قم گفت: حجت الاسلام خلیلی فردی متعهد و پر تلاش است که در دوران مسئولیت خود توانست خدمات خوبی ارائه کند.

دراین مراسم که  با حضور حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه در مرکز آموزش قوه قضاییه قم ترتیب یافت، از خدمات  خلیلی تقدیر و حجت الاسلام علی مظفری به عنوان رئیس کل جدید دادگستری قم معرفی شد.

 خلیلی روز گذشته  طی آئینی به عنوان مدیرکل دادگستری گیلان معرفی شد.

مظفری  نیز  پیش از این سابقه ریاست کل دادگستری خراسان رضوی را در کارنامه مدیریتی خود داشته است.

۷۴۰۴/ ۶۱۳۳/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۵۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختیارات استان‌ها در اجرای طرح مولد سازی افزایش می‌یابد

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم بازیان معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان خصوصی‌سازی کشور شامگاه سه شنبه در نشست کارگروه مولدسازی دارایی‌های دولت در استان هرمزگان؛ هدف از اجرای طرح مولد سازی را ایجاد جاذبه و تسریع در تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام کشور دانست و اظهار داشت: بعضاً شاهد مقاومت‌هایی در برابر اجرای طرح مولدسازی هستیم که این مقاومت‌ها در بسیاری از موارد حاصل نگاه مدیران است چرا که آن‌ها از علاقه‌ای ندارند در زمان مدیریتشان ملکی را از دست دهند.

وی افزود: برخی از مدیران از دست دادن املاک را در مولدسازی مانند بازگشت بودجه به خزانه عیب می‌دانند در حالی که مولدسازی حُسنی بزرگ برای مدیران به شمار می‌آید و کاری جهاد گونه است.

بازیان گفت: اعتقاد ما این است که مولدسازی به جایی نخواهد رسید مگر اینکه سه اصلِ از دستگاه، با دستگاه و برای دستگاه در آن رعایت شود چنانچه معتقدیم تا زمانی که خود دستگاه‌های اجرایی به این درک نرسند و پای کار انجام مولدسازی نیایند این طرح به سرانجام نخواهد رسید.

وی تاکید کرد: یکی از راه‌های تشویق دستگاه‌های اجرایی به مولد سازی این است که منابع حاصل از مولدسازی برای خود دستگاهِ اجراییِ صاحب ملک هزینه شود.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی کشور راهبردِ از استان، با استان و برای استان را دیگر رویکرد مولدسازی در کشور دانست و اظهار داشت: مولد سازی در مدیریت زمانی و فرآیندی دچار مشکل بود از این رو اختیارات مولدسازی را به استان‌ها واگذار کردیم و تنها کاری که در پایتخت انجام می‌شود قیمت‌گذاری نهایی است که آن هم به زودی به استان‌ها واگذار خواهد شد و اختیارات استان‌ها و استانداران برای اجرای این طرح بیشتر خواهد شد.

بازیان تاکید کرد: مردم باید نتیجه حاصل از مولدسازی را لمس کنند؛ مطمئن باشید اگر بیمارستانی که به دلیل کمبود اعتبارات با تأخیر در بهره‌برداری روبرو بوده یک روز هم زودتر افتتاح شود آثار و برکات آن برای جامعه سرازیر خواهد شد و اگر به دلیل تعللی که مدیری داشته به دلیل کمبود تخت بیمارستانی نفری جان خود را از دست دهد آن مدیر نیز در مرگ آن شخص مسئول خواهد بود.

وی بیان‌کرد: متأسفانه در استان هرمزگان شاهد وجود پروژه‌هایی هستیم که بیش از یک دهه با تأخیر در بهره‌برداری روبرو بوده‌اند در حالی که می‌توان این پروژه‌ها از طریق منابع مولد سازی به سرانجام رساند.

معاون وزیر اقتصاد و امور دارایی، خاطرنشان‌کرد: در شرایط محدودیت‌هایی که کشور در حوزه بودجه با آن روبرو است با اجرای مولد سازی می‌توان منابعی در حد بودجه جاری کشور را به کمک تکمیل پروژه‌های نیمه تمام آورد و بسیاری مسائل را مرتفع کرد.

کد خبر 6099778

دیگر خبرها

  • عکس قدیمی از آیت الله هاشمی و محسن رضایی درحال خوردن آش افطاری
  • حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) آذین‌بندی شد
  • مسئولیت تغییر رنگ چراغ های راهنمایی و رانندگی با شهرداری است​!
  • مسئولیت تغییر رنگ چراغ‌های راهنمایی و رانندگی با شهرداری است
  • چرا حج امسال حج برائت است؟
  • واگذاری هزار قطعه زمین در بم
  • اختیارات استان‌ها در اجرای طرح مولد سازی افزایش می‌یابد
  • پیش بینی ایرانی ها از ۵ سال آینده کشور چیست؟ (+اینفوگرافی)
  • ببینید | هشدار آیت‌الله هاشمی به دادن اختیارات به شورای نگهبان در سال ۶۳
  • ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز