Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی درنامه‌ای به معاون اول رئیس جمهور درباره هپکو بر ضرورت توجه به خودکفایی در این صنعت تاکید کرده است: از ظرفیت هپکو برای تامین نایزهای داخلی استفاده شود. ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۵ استانها مرکزی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، شرکت هپکوی اراک که روزی نماد صنعت و افتخار کشور بود، در آستانه تعطیلی است، شرکتی که با هدف مونتاژکاری 500 دستگاه ماشین‌آلات راهسازی شروع به کار کرد و طی سه دهه با رفع نیازهای داخلی به چند برابر ظرفیت اولیه خود رسید، اکنون پس از خصوصی‌سازی غیراصولی و بی‌تدبیری‌ها، برای تامین حقوق کارگران خود نیز با چالش مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تراژدی دردناک بزرگترین تولیدکننده ماشین آلات سنگین راهداری کشور و منطقه، از سال 1385 و با روند غلط توام با سومدیریت‌ها در واگذاری این شرکت مهم تولیدی آغاز شد و تا به امروز نیز با تغییرات مکرر، واگذاری از این مالک به آن مالک، فریاد اعتراض کارگر از میدان اصلی شهر تا خط ریلی ادامه داشت.

این روزها با ورود جدی دستگاه قضایی به موضوع واگذاری شرکت هپکو و بازگشت این شرکت مهم تولیدی به دولت، موضوع واگذاری هپکو به موضوع مهم و اولویت اصلی مسئولان وبخش کارگری استان مرکزی تبدیل شده است.

مونتاژکاری و واردات قطعات آفت کار تولید

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک در نامه به "اسحاق جهانگیری" معاون اول رئیس جمهور نکاتی را متذکر شده و اظهار داشته است: در رابطه با شرکت هپکو لازم دیدم یادآور شوم اساس این قبیل شرکت‌ها بر مونتاژکاری و واردات قطعات بوده و متاسفانه هرگز برنامه‌ای برای ساخت داخل و استفاده از ظرفیت‌های استان و کشور تدبیر نشده چنانچه در مرحله جدید تدبیری برای دوکار اساسی نشود هرگز مشکل واقعی هپکو حل نخواهد شد.

آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی افزوده است: برنامه ریزی برای تعمیرات اساسی و نوسازی همه ماشین‌آلات راهسازی کشور و احیانا ساخت و تولید قطعات مورد نیاز و دوم، برنامه‌ریزی برای ساخت و مهندسی معکوس و تغییر خطوط در جهت خوداتکایی، خرید به شرط ساخت در داخل، طراحی ماشین‌های جدید، خرید و انتقال تکنولوژی و قطع وابستگی ولو با مشارکت با شرکت‌های بین المللی حتی چین، امکان نوسازی ناوگان مربوط و احیای هپکو و ساخت ماشین‌آلات راهسازی در کشور و تدبیر برای اینکه ظرفیت یکی دو برنامه کشور به خودکفایی واقعی برسد و نیروی انسانی نیز فعال، کارآمد، چابک و باانگیزه و مسئولیت‌پذیر باشد و مرکز تحقیقاتی و آرندی کارخانه نیز از فعال‌ترین مراکز کشور باشد و می‌تواند از ظرفیت‌های کشور استفاده نماید.

هشدارهای نماینده ولی فقیه در استان مرکزی درباره وضعیت هپکو؛ دولت و داوطلبان خرید هپکو باید برنامه گام به گام داشته باشندمشکلات واگن‌پارس، آذرآب و هپکو با حضور معاون اول رئیس جمهور بررسی شدگزارش| ماجرای رای تبرئه کارگران هپکو و محکومیت مدیرعامل سابق چه بود؟ + جزئیات

تزریق پول و نقدینگی جز تورم و افزایش هزینه‌ها هیچ دستاوردی ندارد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر ضرورت توجه به عرصه تولید تاکید و عنوان کرده است: حساسیت بنده نیز در این سال‌ها برهمین مطلب بوده والا تزریق پول و نقدینگی جز افزایش هزینه‌های کشور و ایجاد تورم فایده‌ای نخواهد داشت و مشکل هپکو و صنایع مشابه و مسائل کارگری مربوط حل نخواهد شد.

وی تصریح کرده است: البته فراموش نشود که واگذاری‌ها نیز بسیار بدون ضابطه و بدون شایستگی و اهلیت و بدون تعهدات لازم انجام گرفته که کارخانه را به این روز سیاه نشانده اند.

به گزارش تسنیم، اکنون که دلسوزان نظام و انقلاب اسلامی پیرو سخنان ارزشمند و رهنمودهای ارزنده رهبرمعظم انقلاب اسلامی تمهیدات ویژه در دستگاه قضا و برنامه‌های راهبردی اجرایی برای حل مشکلات هکو بعنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان ماشین آلات سنگین راهسازی کشور و منطقه به دولت ارائه می‌کنند و کارگران نیز از طریق تریبون رسانه‌های انقلاب اسلامی خواسته‌های خود در راستای توجه به تولید شرکت را فریاد می‌زنند باید دید دولت این بار در روند فعالیت هپکو چه خواهد کرد و چه سرنوشتی در انتظار این کارخانه مهم تولیدی خواهد بود؟

انتهای پیام/711/ش

R7980/P1377/S6,73/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ماشین آلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۳۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهبرد وزارت صمت توسعه صنعت با رویکرد صادرات محور است

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه توسعه صنعت با رویکرد صادرات محور است، گفت: در این مسیر، اقدامات خوبی در دست اجراست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، عباس علی آبادی عصر امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست با فعالان اقتصادی و تشکل‌های صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار کرد: دولت سیزدهم حمایت ویژه از صنعت استان مرکزی برای جهش تولید با مشارکت مردمی را دنبال می‌کند.

وی افزود: استان مرکزی یکی از استان‌های صنعتی و مهم کشور با تولید خوب در زمینه‌های مختلف است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه توسعه صنعت با رویکرد صادرات محور است، گفت: در این مسیر، اقدامات خوبی در دست اجراست.

علی آبادی تصریح کرد: مشکل اصلی صنعتگران تحریم نیست بلکه تنوع نرخ است، زمانبندی تخصیص ارز موضوع درستی است اما یک مسئله ملی و وابسته به بسیاری از مؤلفه‌ها است و به وزارت متبوع مرتبط نیست.

وی اظهار کرد: تولیدکنندگان باید کالایی تولید کنند که ارزش افزوده داشته و قابلیت صادرات داشته باشد در این صورت مزیت رقابتی خواهد داشت در غیر این صورت کالا کیفیت لازم را ندارد.

وزیر صمت با بیان اینکه رویکرد محوری دولت سیزدهم، توسعه صادرات است خاطر نشان کرد: در این زمینه هرسال در آغاز و پایان سال، نمایشگاه تخصصی توانمندی‌های صادراتی برگزار می‌شود تا اهداف مورد نظر تولید کنندگان تحقق یابد.

علی آبادی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری اضافه کرد: بر اساس منویات مقام معظم رهبری باید در کیفیت و کمیت تولید جهش داشته باشیم البته این ظرفیت وجود دارد و فعالان اقتصادی باید توانمندی‌های خود را به نمایش بگذارند.

وی افزود: محور تمرکز این وزارتخانه در سال جهش تولید با مشارکت مردم، تولید صادرات محور و دانش بنیان است.

وزیر صمت خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری بارها فرمودند که مساله تولید و اقتصاد در عرصه نوظهور حکمرانی کشور و تقابل بین‌المللی، پاشنه آشیل کشور است و ما در این خصوص ضعف داریم که باید آن را برطرف کنیم.

علی آبادی ادامه داد: کالاهای ایرانی از لحاظ کمی و کیفی قابلیت رقابت در بازارهای جهانی را دارد که با رفع موانع و تسهیل صادراتی از صنعتگران حمایت می‌کنیم.

وی ادامه داد: تأسیسات و تشکیلات وزارتخانه و رایزنان اقتصادی در خدمت فعالان اقتصادی است و همکاری لازم را بدون هیچ چشمداشتی انجام خواهند داد.

وزیر صمت اظهار کرد: موضوع اکتشاف در معادن مورد غفلت واقع شده است، دولت از هر تشکیلاتی که آمادگی در اختیار گرفتن پهنه اکتشاف معادن را داشته باشد، حمایت می‌کند.

علی آبادی با اشاره به ضرورت خریداری ماشین آلات معدنی که در کشور تولید می‌شود گفت: ناترازی در کیفیت مورد پذیرش نیست، چنانچه ماشین آلاتی در کشور قابلیت تولید نداشته باشند و یا کیفیت لازم را نداشته باشد از سوی وزارت صمت، مجوز واردات صادر می‌شود.

وی ادامه داد: تمام اختیارات وزیر در چهارچوب قانون به استان‌ها واگذار می‌شود، بنابراین لازم نیست مدیران به تهران مراجعه کنند اما رعایت قانون الزامی است.

وزیر صمت با بیان اینکه مسائل و مشکلات در سطح ملی منتقل و پیگیری خواهد شد تصریح کرد: چنانچه مسائل به صورت مکتوب ارائه شود همان مسئله به مدیران مربوطه منتقل خواهد شد.

علی آبادی اضافه کرد: در کشور برخی صنایع به امید برق ارزان و انرژی ارزان تأسیس شده‌اند و در صورتی که انرژی و برق ارزان نباشد تعطیل می‌شود اما دیگر انرژی ارزان وجود ندارد.

وی اظهار کرد: چالش اساسی اراک آلودگی هوا است، نیروگاه نیازمند فیلتراسیون است و صنایع در راستای مسئولیت اجتماعی خود می‌توانند برای تأمین این مهم تعامل و همکاری لازم را با دولت داشته باشند.

وزیر صمت ادامه داد: کشاورزی باید به سمت کشاورزی کم آب بر، سوق داده شود و کالای اساسی باید در زمینه‌ی تولید استراتژیک و تولید صنعتی استفاده شود.

علی آبادی تاکید کرد: کیفیت در صنعت مهم است و صنایع باید به سمت دانش بنیانی و ارتقای کیفی حرکت کنند چراکه رویکرد دولت صادرات بر محور دانش بنیان‌هاست و بر این مبنا درخواست می‌شود فعالان و تولیدکنندگان در این حوزه حرکت‌های جدی‌تری انجام دهند.

وی اضافه کرد: امسال تأمین ارز تا ۵۰ میلیارد دلار انجام خواهد شد و این میزان نسبت به سال گذشته رشد داشته است و و چنانچه کسی ثبت سفارش انجام دهد تأمین ارز انجام می‌شود.

وزیر صمت اظهار کرد: امتیاز صادراتی با بانک مرکزی توافق شده به این صورت که در صورتی که کالایی صادر شود، ارز از تولید کننده مطالبه نخواهد شد.

علی آبادی افزود: در وزارتخانه نیز خط ویژه حمایتی برای شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته شده است و شرکت‌ها بدون نوبت، ارز مورد نیاز را دریافت می‌کنند.

کد خبر 751584

دیگر خبرها

  • برنامه دولت برای واگذاری های سال ۱۴۰۳ اعلام شد/ کیش ایر در اولویت
  • وزیر : تنوع نرخ ارز ام‌الفساد است
  • تاج: دولت به دنبال "ورزش قوی برای ایران قوی" است/ حضور بانوان در ورزشگاه‌ها ضابطه‌مند می‌شود
  • راهبرد وزارت صمت توسعه صنعت با رویکرد صادرات محور است
  • دولت برنامه‌ای برای ارسال لایحه واگذاری حقوق کارگران به مجلس ندارد
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • اعزام سفیران کریمه به خارج و داخل کشور با ۱۳۰ برنامه
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم